Urządzenia i Akcesoria
Sos warzywny z masłem orzechowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
20 g oleju
-
500 g warzyw, mieszanych twardych, np. brokułu, kalafiora, marchewki, korzenia selera, pokrojonych na 1-2 cm kawałki
-
50 g wody
-
10 g cukru
-
20 g sosu sojowego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
250 - 300 g warzyw, mieszanych liściastych lub cebulowych, np. szpinaku, kapusty, kapusty włoskiej, cebuli, pokrojonych na 3-5 cm kawałki
-
100 g masła orzechowego
-
10 g oleju10 g oleju sezamowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
793.5 mg
Białko
15.8 g
Kalorie
1808.5 kJ /
432.3 kcal
Tłuszcz
21.8 g
Błonnik
12.5 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Węglowodany
46.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pieczone wegetariańskie enchilady
50 min
Dahl z mleczkiem kokosowym i szpinakiem
55 min
Pieczarki w wegańskim sosie masala
25 min
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25 min
Korma z pieczonymi warzywami
55 min
Kokosowy dhal z soczewicy
20 min
Wegańskie chili z batatami i fasolą
30 min
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 min
Wegetariański gulasz z tofu
30 min
Wegański sos boloński z zamiennikiem parmezanu
50 min
Makaron z warzywami w sosie orzechowym
40 min
Kalafior tikka masala
30 min